Samen
werking

Bink werkt samen met scholen, sportverenigingen, culturele en maatschappelijke organisaties en met universiteiten.

Sport
Zorg
Onder
wijs
Weten
schap
Samenwerking
Universiteit Utrecht

Bink en de Universiteit Utrecht (UU) hebben de afgelopen jaren regelmatig samengewerkt. Er vonden bijvoorbeeld diverse onderzoeksprojecten plaats op onze vestigingen. Ook hebben hoogleraar Orthopedagogiek Paul Leseman en zijn collega’s geadviseerd bij de ontwikkeling van onze peutermethode ’Spelend ontwikkelen’. Omdat we zien dat deze samenwerking ons beiden veel brengt, hebben we in 2016 afgesproken om structureel te gaan samenwerken.

Paul Leseman en zijn collega Pauline Slot over de samenwerking
met Bink

“Het kijkje in
de keuken is voor
ons heel belangrijk”

Resultaten van onze samenwerking met 
de Universiteit Utrecht

Ondertekening
in oktober

Sinds september 2014 heeft Bink vier buurtsportcoaches in dienst in Hilversum, in Soest zijn dit er sinds september 2016 drie. Beiden mede dankzij subsidie van de desbetreffende gemeente. Het doel van de buurtsportcoaches is het stimuleren van sporten onder kinderen en jongeren. Een buurtsportcoach werkt in de wijk samen met scholen, peuterspeelzalen, kinderopvang, welzijnsorganisaties, wijk-centra en sportaanbieders.

In 2015 en 2016 heeft Bink, opnieuw mede dankzij subsidie van de gemeentes Soest en Hilversum, Sportimpuls-projecten opgestart (Beweegkanjerclubs). Met het doel kinderen op een laagdrem-


pelige manier kennis te laten maken met sport, spel en beweging. Op scholen en peuterspeelzalen hebben we clinics georganiseerd, waarna kinderen zich konden inschrijven voor twaalf sportlessen, die we samen met lokale sportverenigingen organiseerden.

In Hilversum hebben meer dan honderd-vijftig kinderen een gastles op school of op de peuterspeelzaal gevolgd. Daarna kwamen er op woensdag en vrijdag ongeveer vijftig kinderen elke week sporten. In Soest bereikten we via de clinics ruim tachtig kinderen en daarna kwamen elke week ongeveer veertig kinderen gezellig sporten.

Sporten in de buurt

Karin Diesveld
praktijkopleider en sport­ondersteuner bij Bink

“De wekelijkse
lessen bleken een goede ontmoetingsplek voor ouders.”

We vinden het belangrijk om meer kinderen te bereiken dan de kinderen die van onze opvang gebruik maken. Dit doen we bijvoorbeeld door het sponsoren van hardloopevenementen voor kinderen.

Hardlopen
met Bink

Het eerste Integraal Kind Centrum (IKC) van Hilversum zal in de zomer van 2017 haar deuren openen in de wijk Anna’s Hoeve. In het IKC komt een gezamenlijk aanbod van peuterspeelzaalwerk, onderwijs en buitenschoolse opvang. Met één team en één pedagogische visie. Bink kinderopvang bundelt hiervoor haar krachten met STIP Hilversum.

In 2016 is er veel in het werk gesteld om het IKC te realiseren. Op de bouwplaats natuurlijk, maar ook achter de schermen. Op 1 november ging de eerste schep de grond in en werd de naam Villa Vrolik onthuld door de Hilversumse wethouder van Jeugd en Onderwijs, Eric van der Want. De eerste Villa Vrolik-klassen en de medewerkers van de school en de bso waren hier natuurlijk bij. Kinderen en medewerkers hebben tijdcapsules gevuld en begraven met diverse materialen: wat willen zij dat de kinderen en collega’s van de toekomst over 50 jaar weten over onze tijd?

Integraal Kind
Centrum Villa Vrolik

Achter de schermen bij de realisatie van het IKC

Zorg delen

Onze pedagogisch medewerkers op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de bso, hebben een belangrijke signalerende functie. Zij zien het als kinderen mogelijk wat extra’s nodig hebben en helpen ouders bij het vinden van de weg naar de juiste hulp. Vaak hebben ouders ook al bepaalde zorgen en vinden zij het erg prettig om hier met onze pedagogisch medewerkers of pedagogen over te kunnen praten.

In 2016 hebben we onze samenwerking met zorginstellingen Trompendael en Sherpa in Hilversum en met Youké en Amerpoort in Soest we voortgezet en uitgebreid.

Samenwerkingsprojecten 
in Soest en Hilversum

Neem contact op

Neem voor meer informatie contact met ons op of laat een bericht achter via dit formulier.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel het BINK jaarverslag

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in publicatie

Zoek naar een specifieke term.
Vul minimaal 3 karakters in.